Roka

Dance School

Θέλετε να λαμβάνετε νέα μας σχετικά με τα events και τις παραστάσεις μας;

Roka Dance School

ISTD

Το Imperial Society of Dance Teachers ιδρύθηκε το 1904 στο Covent Garden, Λονδίνο, με πρώτο πρόεδρο τον Robert Morris Crompton. Το πρώτο συνέδριο έλαβε χώρα το 1906 και από τότε κάθε χρόνο πραγματοποιείται με εξαίρεση μία σύντομη περίοδο κατά την περίοδο του πολέμου. Το Dance Journal, που σήμερα τιτλοφορείται Dance, εκδόθηκε πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 1907.

Το 1924 δημιουργήθηκαν οι ξεχωριστοί τομείς, που αργότερα έγιναν «κλάδοι» και το 1925 το σωματείο μετονομάστηκε σε «Imperial Society of Teachers of Dance».

Το 1953 συγκροτήθηκε το Μέγα Συμβούλιο του ISTD, το οποίο περιλαμβάνει πρόσωπα από πολλούς κοινωνικούς χώρους της Βρετανίας. Το Συμβούλιο στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνίας με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών και της κοινωνίας της Βρετανίας.

To ISTD Σημερα

Το Royal Academy of Dance (RAD) αποτελεί μία από τις κυρίαρχες διεθνώς εξεταστικές επιτροπές που ειδικεύεται στο Κλασικό Μπαλέτο. Η Ακαδημία λειτουργεί υπό την αρωγή και την προστασία της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ. Πάνω από 13.000 μέλη σε περισσότερες από 80 χώρες ανήκουν στη Βασιλική Ακαδημία σήμερα, θέτοντας την έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους οργανισμούς εκπαίδευσης χορού στον κόσμο. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1,000 μαθητές στα εκπαιδευτικά προγράμματα διδασκαλίας της Ακαδημίας, ενώ κάθε χρόνο διδάσκονται την εξεταστέα ύλη πάνω από 250,000 μαθητές ανά τον κόσμο.

Η Ακαδημία διατηρεί στενούς δεσμούς με όλους όσους συνδέονται με τη βιομηχανία χορού σε όλο τον κόσμο και σε κάθε επίπεδο. Ανεξάρτητα από ηλικία ή επίπεδο, ο καθένας που εκτιμά τον κλασικό χορό και τη τζαζ μπορεί να συμμετέχει στο έργο της Ακαδημίας.

Το Royal Academy of Dance προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία τρόπων για τη μάθηση και την εκτίμηση του χορού. Είτε είσαι έμπειρος χορευτής είτε απόλυτα αρχάριος, η εκπαίδευση και τα μαθήματα της Ακαδημίας βοηθούν να επιτύχεις τους προσωπικούς σου στόχους.

Η Ακαδημία δημιουργεί παγκόσμια πρότυπα στη διδασκαλία χορού προσφέροντας εξετάσεις μπαλέτου. Οι εξετάσεις αυτές είναι κατάλληλες για κάθε παιδί, από εκείνο που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα στις αίθουσες χορού μέχρι εκείνα που εμπνέονται και στοχεύουν να γίνουν επαγγελματίες χορεύτριες. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας και η εξεταστέα ύλη έχει σχεδιαστεί σε κάθε επίπεδο τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Οι δάσκαλοι-πτυχιούχοι της Ακαδημίας έχουν διδαχθεί όχι μόνο τεχνική μπαλέτου, αλλά και ανατομία, παιδική ψυχολογία, πρόληψη ατυχημάτων, σημειογραφία χορού και χορογραφία.

Το ISTD είναι κυρίως γνωστό για τη χρήση εξετάσεων με μετάλλια και το συγκεκριμένο φορμάτ έχει χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για παρόμοια συστήματα διακρίσεων από πολλούς άλλους οργανισμούς χορού.

Σήμερα το ISTD είναι ένας κρατικά αναγνωρισμένος οργανισμός διδασκαλίας χορού με έδρα το Λονδίνο που δρα διεθνώς, εκπαιδεύοντας και πιστοποιώντας δασκάλους να διδάξουν την εξεταστέα ύλη στους μαθητές.

Οι «κλάδοι» που λειτουργούν σήμερα είναι: κλασικό μπαλέτο, κλασικοί ελληνικοί χοροί, εθνικοί χοροί, μοντέρνο θέατρο, κλακέτες και νοτιο-ασιατικοί χοροί.

Μοντερνος Χορος

To Modern Theatre Dance ξεπερνά τα όρια ενός απλού, πάγιου ορισμού κι αυτό εξαιτίας της ικανότητάς του να προσαρμόζεται, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις του χορού. Μέσα από μία προσεκτικά σχεδιασμένη και πολύ δοκιμασμένη εξεταστέα ύλη, που συνδυάζει μοντέρνο χορό, τζαζ και άλλα είδη χορού, οι νεαρές μαθήτριες εκπαιδεύονται να γίνουν πειθαρχημένες και πολυτάλαντες χορεύτριες με επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στο χορό.

Εξετασεις

Μία σειρά από εξετάσεις έχουν δημιουργηθεί από τις βαθμίδες (grades) για τα μικρότερα παιδιά μέχρι τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών. Η άσκηση των παιδιών βασίζεται σε φυσικές κινήσεις, όπως το περπάτημα, το τρέξιμο, τα πηδήματα και το σκίρτημα δίνοντας στον μαθητή την καλύτερη και ασφαλέστερη δυνατή εκπαίδευση χορού.

Post a Comment