Roka

Dance School

Θέλετε να λαμβάνετε νέα μας σχετικά με τα events και τις παραστάσεις μας;

Κλασικο Μπαλετο

Classical Ballet

Το κλασικό μπαλέτο είναι η ομορφότερη παραστατική τέχνη που αναδεικνύει τη συμμετρία, πλαστικότητα, το ρυθμό και την αρμονία του σώματος. Αποτελεί τη βάση όλων των άλλων στυλ χορού καθώς απαιτεί την κατάκτηση της κλασικής τεχνικής, δεξιοτεχνίας, συγχρονισμού και έκφρασης.

Τα μαθήματα της Σχολής ακολουθούν  το σύστημα της Ακαδημίας Χορού της Σκάλας του Μιλάνου και της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, Royal Academy of Dance (RAD). Η Σχολή μας έχει ενσωματώσει τα καλύτερα στοιχεία των δύο Ακαδημιών έτσι ώστε να εκπαιδεύσει τις μαθήτριες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε ένα ενθαρρυντικό, φιλικό και μαθητοκεντρικό περιβάλλον οι μαθητές μαθαίνουν τη τέχνη και τη τεχνική του κλασικού μπαλέτου, βελτιώνουν το ρυθμό, τη μουσικότητα και την εκφραστικότητά τους. Μέσα στο μάθημα, έχουν τη δυνατότητά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της κίνησης και να δημιουργήσουν διαχρονικές φιλίες.

Κλασικό Μπαλέτο - Graded Examinations

Τμηματα Φυτωριου

Graded Examinations

Τα τμήματα των Graded Examinations απο Grade 1 μέχρι Grade 8 Award της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού περιλαμβάνουν 3 είδη χορού

  • Κλασικό Μπαλέτο (Ballet) που αποτελεί την βάση και είναι το πιο σημαντικό και μεγάλο μέρος του ασκησιολογίου
  • Ελεύθερη Κίνηση (Free Movement) – οι ασκήσεις είναι επηρεασμένες και περιέχουν κινήσεις που έχουν κοινά με άλλα στυλ χορού όπως η Φυσική Κίνηση, Σύγχρονο Χορό και τον Κλασικό Ελληνικό Χορό
  • Κάρακτερ (Character) – η θεατρική παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών χρησιμοποιώντας αυθεντικά βήματα από αυτούς και μουσική προσαρμοσμένη για το θέατρο. Τα τρία είδη χορού είναι από την Ουγγαρία, Ρωσία και Πολωνία και έχουν επιλεχθεί για την ιστορική τους σημασία στην ανάπτυξη και την δημιουργία μπαλέτων όπως η Λίμνη των Κύκνων τον 19ο αιώνα.
οφελη

Η μελέτη για αυτές τις εξετάσεις προσφέρει στους μαθητές τα εξής εφόδια και ικανότητες:

  • Την απόκτηση της αυξημένης δυνατότητας να παρουσιάσουν πρακτική γνώση των παραπάνω είδη χορού με την κατάλληλη τεχνική, μουσικότητα και χορευτικές ποιότητες
  • Βαθμό επιτυχίας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως ορίζονται από την Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου
  • Αύξηση της αυτοπεποίθησης μέσω μάθησης και απομνημόνευσης συγκεκριμένων χορευτικών ασκήσεων και βημάτων
  • Συνειδητοποίηση της σημασίας συνεργασίας και ομαδικότητας με άλλους
  • Εκτίμηση μέσω πρακτικής εμπειρίας των τριών διαφορετικών στυλ χορού και της ανάλογης μουσικής

Επαγγελματικα Τμηματα

Vocational Grades

Στις τάξεις των Vocational Grades η εκπαίδευση γίνεται αμιγώς στο κλασικό μπαλέτο και στη χρήση των pointe. Στα επαγγελματικά τμήματα σημαντικό ρόλο έχει η φυσιολογία του σώματος, το ταλέντο και η συχνότητα παρακολούθησης κάθε μαθήτριας.

Στο τέλος κάθε επιπέδου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις διαβάθμισης της RAD με Graded ή Vocational  Examinations αποκτώντας το πτυχίο χορού του αντίστοιχου επιπέδου. Τα κριτήρια αξιολόγησης είναι η τεχνική, ο ρυθμός, η μουσική και το performance. Οι εξετάσεις λαμβάνουν χώρο στη Σχολή από πιστοποιημένη εξετάστρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου. Τα διπλώματα από το Intermediate και πάνω είναι επαγγελματικά και ο μαθητής μπορεί να προχωρήσει στην απόκτηση του διπλώματος της Ακαδημίας Certificate in Ballet Teaching Studies. Το δίπλωμα είναι 2ετές και γίνεται του εξ αποστάσεως. 

οφελη

Οι τάξεις του Vocational Graded Examinations in Dance παρέχουν μία βαθιά πρακτική μελέτη του κλασικού μπαλέτου αναπτύσσοντας την τεχνική, μουσικότητα και χορευτικές επιδεξιότητες του μαθητή. Η εισαγωγή ασκήσεων με pointe γίνεται σ’ αυτό το επίπεδο. Οι μαθητές χρειάζεται να είναι πολύ αφιερωμένοι και συγκεντρωμένοι καθώς προετοιμάζονται – εφόσον το επιθυμούν – για να ακολουθήσουν μία χορευτική καριέρα.

Τα τμήματα των Vocational Graded είναι για μαθητές 11 χρονών και πάνω. Οι μαθητές που βρίσκονται σ’ αυτά τα τμήματα θα πρέπει να παρακολουθούν το λιγότερο δύο τάξεις εβδομαδιαίως. Η Ακαδημία συνιστά οι μαθητές που βρίσκονται στο Advanced 1 και 2 να έχουν τέσσερα μαθήματα την εβδομάδα.

Κλασικό Μπαλέτο - Vocational Grades

Παραστασεις

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης του κλασικού μπαλέτου είναι η συμμετοχή σε παραστάσεις και διαγωνισμούς. Η Roka Dance School οργανώνει κάθε 2 χρόνια παράσταση με χορογραφία που δημιουργείται ειδικά για τους μαθητές της Σχολής από καταξιωμένο χορογράφο. Μέχρι σήμερα η Σχολή μας έχει συνεργαστεί με τον Erico Montes, πρώην Α᾽ Χορευτή του Royal Ballet, και με την καταξιωμένη βρετανίδα χορογράφο Olivia Pickford.

Testimonials

Χορεύω γιατί μου δίνει αυτοπεποίθηση και με κάνει να νιώθω δυνατή και ανεξάρτητη.

Τινα

Χορεύω γιατί μου δίνει δύναμη και ώθηση να ξεπεράσω το οτιδήποτε!

Χριστινα

Χορεύω γιατί με βοηθάει να εκφραστώ

Δαναη

Χορεύω γιατί με βοηθάει να ανακαλύψω τον εαυτό μου, να εκφραστώ αλλά και γιατί θέλω να περνώ δημιουργικά τον χρόνο μου με κάτι που αγαπώ.

Μαρια

Αρμονια & Ρυθμος